^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Vesti

Obeležen Svetski dan bezbednijeg Interneta

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U utorak 6.2.2024 učenici članovi sekcije "Digitalni alati" su zajeno sa nastavnicom Jelenom Ilijić obeležili Svetski dan bezbednijeg Interneta. Svojim posterima na temu "Zajedno za bolji Internet" hteli su svojim drugovima iz škole da ukažu na važnost bezbednog i odgovornog korićenja interneta, kao i na moguće rizike u kojima se mogu naći u virtuelnom svetu.

Posteri si izrađeni uz pomoć sledećih digitalnih alata: Photoshop, Gimp, Canva i veštačke intelegencije Discord bot-a, DALL-E i lexica.art, uz poštovanje autorskih prava.
Na posterima su postavljeni QR kodovi ankete za učenike o upotrebi interneta.

 

 

sdi_2024_01 sdi_2024_02 sdi_2024_03 sdi_2024_04

 

 

Održan 17. Svetosavski turnir u šahu za učenike srednjih škola

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  
U ponedeljak i utorak, 29. i 30. januara, odigran je sedamnaesti po redu Svetosavski turnir u šahu za učenike srednjih škola.
 
Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 20 učenica i učenika srednjih škola .
Posle zanimljivih i neizvesnih mečeva prvo mesto osvojio je Stevan Mijačić, učenik Tehničke škole. Gimnazijalac Rastko Jović osvojio je drugo mesto, dok je učenik Tehničke škole Veljko Petrović osvojio treće mesto.
 
Osvajačima prva tri mesta čestitamo a ostalim takmičarima se zahvaljujemo na učešću.
 
Veliku zahvalnost dugujemo i našem velikom prijatelju Vladici Simiću iz Žensko-omladinskog šah kluba koji je od prvog turnira vrhovni sudija na turniru.
 

Obeležen Savindan

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U subotu 27. januara obeležen je Savindan. Obeležavanje Savindana započeto je sečenjem slavskog kolača u crkvi Presvete Bogorodice a zatim nastavljeno u školi priredbom koju su pripremilili učenici i učenice naša škole zajedno sa svojim nastavnicama Slavicom Stanković i Majom Milenković. Nakon priredbe priređeno je tradicionalno posluženje u nastavničkoj kancelariji .

 

savindan_01 savindan_02 savindan_03 savindan_04 savindan_05 savindan_06 savindan_07 savindan_08 savindan_09 savindan_10 savindan_11