^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Smart World Wins

Smart World Wins

OBUKA NASTAVNIKA U OKVIRU PROJEKTA

         
2020-1-RS01-KA202-065421         

 

 

U okviru realizacije projekta "Smart World Wins" u periodu od 23. do 26. avgusta, u našoj školi, relaizovana je obuka nastavnika koji će biti uključeni u realizaciju projekta i raditi sa učenicima od početka školske godine. 

Obuci je prisustvovalo četvoro nastavnika a realizatori obuke su bili Dejan Nikolić i Srećko Milojević.

OBUKA NASTAVNIKA U KRANJU

         
2020-1-RS01-KA202-065421         
 
U okviru realizacije projekta "Smart World Wins" od 19. do 21. aprila u Kranju (Slo) održana je obuka za nastavnike koji su uključeni u realizaciju projekta. Pored nastavnika SUGS "Vlado Tasevski" iz Skoplja i ETŠ "mija Stanimirović" iz Niša obuci su prisustvovali i nastavnici naše škole  Dejan Nikolić, Slađan Stojanović i Srećko Milojević. Realizatori obuke su bili koleginice i kolege iz Šolskog centra u Kranju.
 
Prvi dan je bio posvećen detaljnim predstavljanjem projekta od strane Ivane Miladinović (ETŠ "Mija Stanimirović"), nakon čega su kroz razgovor otklonjene sve nedoumice.
U nastavku je upriličeno razgledanje Šolskog centra U Kranju i u popodnevnim satima obilazak kulturnih i istorijskih znamenitosti Kranja u pratnji koleginice Nataše Krištan.
 
Drugog dana obuke Matic Rzek i Andrej Arh (ŠC Kranj) predstavili su primere dobre prakse u primeni ARDUINO platforme u realizaciji nastavnih i vannastavnih aktivnosti. Nakon toga prikazani su video materijali sa primerima primene ARDUINO platforme u realizaciji maturskih radova učenika.
U popodnevnim satima ljubazni domaćini su organizovali obilazak Bleda i malog mesta Radovljica.
 
Trećeg dana obuke realizovana je poseta kompaniji Iskratel, sa više od 70 godina iskustva, Iskratel je vodeći evropski dobavlјač komunikacionih rešenja za digitalnu transformaciju industrije telekomunikacija, transporta, javne bezbednosti i energetike, kao i u oblasti usluga proizvodnje elektronike. Prilikom obilaska posetili smo proizvodni pogon u pratnji šefa proizvodnje, nakon toga smo obišli i showroom gde smo moli videti neke od primena Iskratelovih rešenja u obllasti transporta, energetike i bezbednosti.
Nakon oblikaska kompanije Iskratel usledio je obilazak Kranjske Gore, Planice (kompleks skakaonica), rezervata prirode Zelenci i jezera Jasna. U predvečernjim satima organizovan je i obilazak Škofija Loke, mesta koje se nalazui u neposrednoj blizini kranja.
 
 
 
Ovom prilikom se zahvaljujemo našim ljubazni domačinima koji su se pobrinuli da nam boravak u Kranju ostane u jako lepom sećanju.

SASTANAK PROJEKTNIH TIMOVA - SKOPLJE 13. - 14. APRIL

         
2020-1-RS01-KA202-065421         
 
SUGS "Vlado Tasevski" iz Skoplja bio je domaćin susreta projektnih timova škola učenica u ERASMUS+ projektu "Smart World Wins" koji je održan 13. i 14. aprila u Skoplju.
 
I ako je projekat počeo još novembra 2021. godine, zbog celokupne situacije, tek sada je održan prvi uživo sastanak predstavnika škola učesnica u projektu.
 
Prvi neposredni sastanak predstavnika projektnih timova iskorišćen je za predstavljanje škola učesnica i članova projektnih timova, svečano potpisivanje partnerskih ugovora, kao i finaliziranje dogovora pred narednu projektnu aktivnost - obuku nastavnika koja će biti održana od 19. - 21. aprila u Kranju.
 
Našu školu su na sastanku predstavljali Goran Stanković, direktor škole, i članovi projektnog tima Dejan Nikolić i Srećko Milojević.
 
Naši ljubazni domačini pobrinuli su se da boravak u Skolju ne bude samo radni, već su deo vremena iskoristili i da nas upoznaju sa kulturno istorijskim bogatstvom glavnog grada Severne Makedonije.
Ovom prilikom želimo da se zahvalimo koleginicama i kolegama iz SUGS "Vlado Tasevski" na gostoprimstvu, kao i koleginicama i kolegama iz ETŠ ''Mija Stanimirović'' i Šolski center Kranj na lepom druženju.