^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Aktivnosti u okviru projekta "Razvoj preduzetničkog učenja"

SEECEL 2. preduzetnički kamp u Šibeniku

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  
Druga Seecel-ova konferencija o Preduzetničkom učenju u Šibeniku
Entrepreneurial Camp: Learning for Entrepreneurial Eco-system 

Marija Jocić, učenica odeljenja S31, u pratnji direktora škole Gorana Stankovića i nastavnika engleskog jezika, koordinatora projekta, Saše Nikolića, dobili su priliku da na ovoj konferenciji, održanoj od 16. do 19. oktobra 2016. godine u Solaris Beach Resortu u Šibeniku, predstavljaju našu školu. Na ovoj konferenciji učestvovalil su predstavnici preko 100 škola koje su bile uključene u projekat. Za nas je ovo bila prilika da predstavimo šta svo sve uradili u toku realizacije projekta ali i da se upoznamo sa radovima kolega i učenika iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije, Kosova i Turske.

Pored predstavnika škola iz Srbije Kampu su prisustvovali i gospođa Vesna Nedeljković, pomoćnik ministra za osnovno obrazovanje, g. Radovan Živković, rukovodilac sektora za srednje stručno obrazovanje, gospođa Gordana Čaprić, pomoćnik direktora Centra za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, gospođa Gorica Stanojević iz Regionalnog centra za stručno usavršavanje u Čačku i gospođa Gorana Tanasković iz Regionalne privredne komore Kraljevo.

Jedan od pripremnih zadataka bila je izrada plakata koji će predstaviti sve projektne aktivnosti tokom dvogodišnjeg pilot-ciklusa. Kao pripremne radnje pred sam odlazak na konferenciju  izradili smo i letke, brošure, plakate u malom, koje smo delili zainteresovanima za naše aktivnosti u projektu. Pun pogodak su bile i naše majice u kojima smo svi bili obučeni prvog dana na Market Place-u. 

Konfernciju je obogatio svojom pojavom i neposrednošću moderator Frano Riđan, poznati radijski i televizijski voditelj (Dobro jutro, Hrvatska), hrvatska verzija  našeg televizijskog šoumena Ivana Ivanovića.

Program  konferencije je kroz četiri dana bio tematski organizovan.

Prvi dan – Join - ponudio je registraciju i upoznavanje ostalih učesnika i pripreme predstojećih aktivnosti.
Drugi dan – Share and Learn – sastojao se iz nekoliko delova:
Assembling of Market Space (postavljanje postera i ostalih materijala koji su učesnici doneli sa sobom).

     
Celebration of Joint Achievements (Slavljenje zajedničkih dostignuća), gde su govornici bili: Efka Heder, Michel Catinat ispred Evropske komisije, Kristen Van der Eynde ispred Evropske fondacije za obuku i Želimir Kramarić ispred Hrvatske Privredne Komore.
Entrepreneurial Learning Coming your way (službeno otvaranje sajma ) i predstavljanje škola gde su reprezentativni govornici bili: Efka Heder ispred SEECEL-a, gradonačelnik Šibenika Željko Burić i predsednik okruga Goran Pauk. 
Predstavljena je i eksterna evaluacija SEECEL-ovih dostignuća za koje je organizacija dobila posebnu nagradu Evropske komisije i prepoznata je kao jedna od pet najboljih svetskih organizacija na područiju doživotnog učenja​​.
Treći dan  – Discover – takođe je ponudio nekoliko događaja; panel diskusije, radionice i govore istaknutih evropskih ekonomskih i obrazovnih stručnjaka: od predstavljanja evropskih obrazovnih okvira i iskustava u evropskim školskim sistemima, do iskustava uspešnih malih i srednjih preduzeća širom Evrope (uključujući i govor našeg uspešnog preduzetnika iz Srbije Nebojše Matića,vlasnika preduzeća Mikroelektronika, koji 99% svoje proizvodnje izvozi u inostranstvo.)
Četvrti dan – Future – najbolje za kraj. Dodeljena su obeležja školama i fakultetima pa je tako i naša škola, za aktivnosti sprovedene u dvogodišnjem pilot-ciklusu, proglašena je Preduzetničkom školom.
Posle ovog kampa predstoji nam dalje dokazivanje, ne samo kroz preduzetništvo već i kroz mnoge druge projekte i aktivnosti. Osim ceremonije dodele obeležja, četvrti je dan poslužio i za iznošenje planova za budućnost, za učvršćivanje postojećih veza sa školama iz Srbije već uključenih u projekat kao i za povezivanje i ostvaranje saradnje i sa školama iz drugih delova Evrope.

Poseta Gimnaziji u Kotoru

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U okviru projekta "Razvoj preduzetničkog učenja" koji se realizuje u našoj školi od školske 2014/15.g. pod pokroviteljstvom SEECEL-a (Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe) deset nastavnika i predstavnika uprave škole posetili su Gimnaziju u Kotoru koja je takođe uključena u realizaciju ovog projekta.

Ova poseta je deo programa saradničkog učenja (Peer Learning Visits) za osnovne i srednje škole, odnosno obrazovne institucije nivoa ISCED 1, 2 i 3 po međunarodnoj standardnoj klasifikaciji obrazovanja, koje SEECEL sprovodi u okviru svoje preduzetničke mreže.
Za vreme susret predstavnici škola predstavili su svoje škole, aktivnosti u toku prve godine realizacije projekta, razmenjena su znanja, iskustva, ideje i metode rada u toku realizacije projekta.
Poseta Gimnaziji u Kotoru realizovana je 04. i 05. februara.

Ovim putem zahvaljujemo se kolegama iz Gimnazije u Kotoru na srdačnom prijemu.

  • Osnovna obuka nastavnika
  • Osnovna obuka nastavnika
  • Osnovna obuka nastavnika
  • Osnovna obuka nastavnika
  • Osnovna obuka nastavnika
  • Osnovna obuka nastavnika
  • Osnovna obuka nastavnika
  • Osnovna obuka nastavnika
  • Osnovna obuka nastavnika
  • Osnovna obuka nastavnika
Previous ◁ | ▷ Next

Ideja - prvi korak učenika ka budućnosti

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

Seminar "Ideja - prvi korak učenika ka budućnosti" održan je 12. decembra 2015. godine. Seminaru je prisustvovalo 30 nastavnika, realizatori seminara bili su mr. Violeta Miletić i Dragojla Jovanović.

Opšti cilj seminara je unapređenje rada nastavnika primenom novih nastavnih metoda u procesu razvoja kreativnosti i praktične primene u oblasti budućeg profesionalnog opredeljenja učenika na svim nivoima školovanja i budućeg zaposlenja.

Specifični ciljevi seminara su razvijanje kod nastavnika inovativnog pristupa nastavi, razvijanje pravilnih principa komunikacije i saradnje; razvijanje svesti o neophodnosti praćenja promena u sferi preduzetništva i korišćenja različitih izvora informisanja; razvijanje kreativnih tehnika stvaranja ideja, sposobnosti za uočavanje izvora ideja, davanje smernica u formiranju školskih timova za razvoj ideja; podizanje svesti o značaju preduzetništva.

Neke od tema koje su obrađene na seminaru su: Preduzetništvo danas; Profil i karakteristike uspešnog preduzetnika; Ideja – prva stepenica uspešnog preduzetništva; Metode razvijanja ideja; Procena poslovnih ideja; Značaj preduzetništva u obrazovno-vaspitnom sistemu RS; Aktivnosti nastavnika u formiranju školskih timova za razvoj poslovnih ideja.

 

 

ideja_01 ideja_02 ideja_03 ideja_04 ideja_05 ideja_06 ideja_07 ideja_08 ideja_09 ideja_10 ideja_11 ideja_12 ideja_13 ideja_14 ideja_15 ideja_16 ideja_17

RARIS info dan i Obuka za početnike u biznisu

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U petak 13. novembara održan je RARIS info dan. Učenici naše škole imali su prilike da se upoznaju sa aktivnostima koje Regionalna Agencija za Razvoj Istočne Srbije (RARIS) sprovodi u cilju pomoći razvoja privrednog potencijala ovog dela naše države.

Od 17. do 19. novembra za učenike koji su se prijavili Boban Kostandinović iz RARIS-a održao je trodnevnu obuku pod nazivom "Obuka za početnike u biznisu". Ova obuka ima za cilj sticanje preduzetničkih znanja i veština i izvodi se po metodologiji Nacionalne agencije za regionalni razvoj i Ministarstva privrede. Učenici koji su uspešno završili obuku dobili su sertifikat koji im je neophodan prilikom konkurisanje za start up kredite Fonda za razvoj i sredstva za samozapošljavanje Nacionalne službe za zapošljavanje.

raris_01 raris_02 raris_03 raris_04 raris_05 raris_06 raris_07 raris_08 raris_09 raris_10 raris_11