^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

IKT Umrežavanje

eTwining Webinar

       

 

Vebinar je organizovan 27.11.2019. od 17-18h.  Dragan Manojlović je dao uvodnu reč o  projektu “IKT  i umrežavanje”, ciljevima i aktivnostima projekta. Govorio je i o pripremnim aktivnostima učesnika za mobilnosti.

Posle toga je Jasmina Lilić govorila o prvoj mobilnosti u Firenci – seminaru o pisanju projekata. Nakon toga je Vladisav Jelenković govorio o drugoj mobilnosti STEM na Kritu. Završnu reč je dala Snežana Zekavica, koja je govorila o diseminacionim aktivnostima, očekivanim rezutatima projekta i najavila projekat "Evropsko iskustvo" koji je upravo počeo.

Vebinaru je pristvovalo tridesetak učesnika. 

 

Održana obuka za pisanje Erazmus KA1 projekata

         

U ponedeljak 18. novembra u biblioteci naše škole održana je obuka za pisanje Erazmus KA1 projekata. Ova aktivnost je planirana u sklopu našeg tekućeg KA1 Erazmus+ projekta, "IKT i umrežavanje". Cilj obuke je osnaživanje i podsticanje kolega za pisanje domaćih i međunarodnih projekata.

Na obuci je bilo reči o Erazmus projektima, budžetiranju, koracima u popunjavanju aplikativnog formulara, izboru partnera (korisni linkovi), primerima dobre prakse, kriterijumima za vrednovanje projekta.

Realizatori obuke su bili Manojlović Dragan, ambasador Erazmusa, Lilić Jasmina, nastavnik matematike i Zekavica Snežana, pedagog.

Obuci je prisustvovalo šezdesetak nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača predškolskih ustanova sa teritorije Zaječarskog i Borskog upravnog okruga.

 

obuka_01 obuka_02 obuka_03 obuka_04 obuka_05
 

 

Diseminacija projekta u Regionalnom centru za stručno usavršavanje u Knjaževcu

       

U Regionalnom centru za stručno usavršavanje u Knjaževcu održana je diseminacija projekata „IKT i umrežavanje“ 15. novembra 2019. godine.
Pristunim kolegama predstavili smo ciljeve našeg projekta, kako je teklo sprovodjenje projekta (pripremne aktivnosti, mobilnosti, diseminaciji).
Snežana Zekavica je kolegama predstavila mobilnost koja je obavljena u Firenci. Upoznala je kolege sa partnerskom organizacijom PIXEL kod koje je pohađala kurs vezna za pisanje projekata. Predstavila je obrađene teme sa kursa i najbitnije savete koji mogu koristiti u pisanju projekata. Predstavila je šta je znamenitosti Firence koje su bile u prilici tokom mobilnosti da posete.

Dragan Manojlović je predstavio drugu mobilnost u projektu u okviru koje su 4 učenik bila na kursu vezanom za STE(A)M, koji je bio na Kritu. Upoznao je prisutne sa temama koje su obrađene u okviru kursa. Poseban osvrt dao je na metode i IKT alate koji su obrađeni u okviru kursa.
Kolegama smo predstavili i novi projekat naše škole (KA102) i najavili predstojeću regionalnu diseminaciji 18.11.2019. i eTwining vebinar.